Varför har elektronik blivit billigare?

electronics become cheaperEgentligen kanske elektronik inte har blivit billigare, utan det har bara framkommit bättre metoder att snabbt skapa elektroniska kretsar. Detta gör då att mycket som tillverkas inte längre håller samma höga kvalitet som du vill ha. Ibland spelar detta ingen roll, men i vissa fall är det mycket viktigt med kvalitet på det du köper. Är du den som bara ska experimentera och prova att bygga ihop något på egen hand, kommer du att hitta många olika byggsatser. I och med att dessa idag finns, verkar det då som allt har blivit billigare, men här får du då istället för en färdig produkt göra jobbet själv. Dessa byggsatser håller heller aldrig samma kvalitet som många av de färdiga produkterna.

Nu är det också så att den billiga framställningen av elektroniska komponenter bidragit till att många nya billiga märken skapats, som tidigare inte fanns, och detta leder då till en lägre kvalitet med ett billigare pris då kvaliteten på de delar som sitter i inte alls håller samma klass som i de märkesprodukter du hittar. Trots detta är det idag billigare att handla elektroniska produkter för alla de som ligger i mellanskiktet av den högsta och lägsta kvaliteten. Detta beror speciellt på en faktor.

Idag finns det massor av olika tillverkare av elektroniska produkter och även massor av olika butiker att handla dem i. Detta kan till stor del tillskrivas Internet då det idag är en stor handelsplats som alltid håller de lägsta priserna. Att elektronik och elektroniska produkter idag blivit billigare beror alltså på att det är billigare att framställa produkterna samt att konkurrensen är så stor att det inte finns utrymme för höga priser längre. Nu är detta absolut inget som är en nackdel för den vanliga konsumenten, utan istället en stor fördel då de flesta tillverkare förlagt sin tillverkning utomlands.